Vattenrenare G1 mjukt vatten, Vedenpuhdistaja G1 normaali vettä

Dricksvattenrening
Testvinnande reningsteknik med microspiralfilter.
Efter alla larmrapporter om dricksvattnet är det många som inte vågar lita på sitt kranvatten.

Genom att enkelt och snabbt installera någon av de effektiva vattenrenare som beskrivs här nedan så kan du känna dig helt säker på att du och din familj varje dag kan dricka ett hälsosamt och gott vatten för bara några ören per liter! (Priser visas inkl moms).


G1 – för kökskranen (Normalt vatten) Nu med effektivast patron – 0,05µm
Kopplas snabbt och enkelt på kökskranen och när man vill ha kristallklart, hälsosamt vatten så vrider man om en liten kran. Kan placeras fritt på passande ställe på diskbänken. Enkel att flytta.

Kan rena upp till 25.000 liter innan filterpatronen lätt byts. Rekommenderas dock att man byter ung. en gång om året för maximal rening.

Standarpatron när nu den mest effektiva – med porer 0,05µm

Några av fördelarna med detta testvinnande vattenreningsmaterial är exempelvis:

– Det är en oerhört effektiv metod att ta bort skadliga föroreningar i vattnet

.- Inga ämnen som fastnat släpps ut i vattnet igen, inte ens vid tryckstötar i rörsystemet.

– Filtermaterialet släpper inte ifrån sig några ämnen, vilket annars är fallet hos andra tekniker som ex. kolfilter och keramiska filter.

– Det är en effektiv barriär mot bakterier, virus och parasiter. Noggrant testat hos Pasteur Research Institute.

– Vattnet behåller sina naturliga egenskaper och mineraler lämnas kvar trots att filtermaterialet till stor del lyckas rena vattnet från mycket små partiklar som exempelvis uran, cesium och läkemedelsrester såsom hormoner.

– Filtermaterialet är självindikerande (flödet minskar tydligt) och man behöver inte bekymra sig om när patronen måste bytas.

– Kostnadseffektiv metod. Flera hundra gånger billigare än flaskvatten!

För utökad teknisk information, läs under Teknisk info.
Teknisk info
Teknisk beskrivning av microspiralfiltret

Den beskrivande bilden till höger föreställer det unika filtermaterialet. Det är ett mikroporpolymer med spiralformade, avsmalnande kanaler som till skillnad från äldre tekniker som kol- eller keramiska filter har förmågan att hålla kvar uppfångade föroreningar och inte släppa tillbaks dessa i vattnet igen, inte ens vid kraftiga tryckstötar.

Detta material finns med olika specifikationer.
Den som används som standard i vattenrenaren G1, G2 etc är 0,05 -0,1µm (mikrometer, dvs en miljondels meter. En bakterie är vanligtvis mellan 1-10µm och en parasit som cryptosporidium ca 5-6µm). En sådan portäthet ger ett vattenflöde på ung. 2-5 liter/min. Reningen fungerar utmärkt vid detta flöde. Optimalt vid ett flöde av 1-2 liter/min.


Beroende på hårdhetsgrad hos vattnet som ska renas så väljer man dessutom mellan en patron för normalt vatten och en för hårt vatten som används vid en hårdhet >10°dH. De flesta områden i Sverige har normalt vatten, men vissa områden i Skåne har hårt, liksom ex.Öland, Gotland och Uppsalaområdet.

När det gäller det allvarliga problemet med uran, som finns på ett flertal platser i Sverige och Finland, så har vi nyligen genomfört tester på vattnet i Uppsala, som avslöjades ha mer än dubbla rekommenderade värdet för uran! Filtret visade sig i detta fall ha en utmärkt förmåga att avlägsna även uranet, som filtreras bort nästan helt (98,4%). Testat av Eurofins (no 177-2011-12160171 december 2011). Man bör dock tänka på att det finns olikheter i vattenkällornas karaktär som gör att reningseffektiviteten varierar. Därför rekommenderar vi att man använder sig av möjligheten att på ett enkelt sätt regenerera patronen så att den ska räcka längre.

Följande intressanta artikel från SvD rekommenderas om man vill veta mer om detta: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svart-fa-bukt-med-uran-i-vattnet_6046959.svd

För utökad teknisk information: MicrospiralInfo-PDF


219,00